Skip to main content

Asociația Persoanelor cu boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR) a fost fondată în anul 2009 și oficializată in 2010, cu sprijinul Societății Române de Endoscopie Digestivă și ca urmare a dorinței multor persoane diagnosticate cu o boală inflamatorie intestinală sau stomizați, de a afla cât mai multe despre aceste afecțiuni, de a-și împărtăși experiența, de a găsi răspunsuri.


Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune s-a înființat din dorința de a oferi suport persoanelor și familiilor celor afectați de aceste boli. Asociația acordă consiliere psihologică pacienților și dezvoltă programe specifice pentru necesitățile pacienților cu boli autoimune.


Federația Europeană a Asociațiilor de Pacienți cu Boala Crohn și Colită Ulcerativă (EFCCA) este o organizație umbrelă formată din 27 de asociații de pacienți naționale, din 26 de țări europene. Scopul EFCCA este acela de îmbunătăți viața pacienților care suferă de boli inflamatorii intestinale, oferindu-le mai multă vizibilitate în toată Europa.